Måndag igen...

shit vad tiden går fort... helgen och förra veckan bara svischade förbi...

Förra veckan möblerade jag om lite i mitt tränings schema, jag skulle ju egentligen ha tränat i onsdags men jag hade sån fruktansvärd träningsvärk i benen att jag kände mig sjuk i hela kroppen så jag bestämde mig för att vila en dag extra. Rygg & Biceps kördes i torsdags istället. Jag kände mig mycket piggare i kroppen då så det var bra att jag inte gick till gymmet i onsdags. Passet kändes bra, höll ett hyffsat högt tempo, lövly.

Övningarna som jag körde blev följande:
Chins
T-bar med skivstång
Lats brett grepp
Lats om vänt grepp
Enarms rodd med hantel
Sittande biscepscurl lutandes mot bänk
Skivstångs curl brett grepp
Biceps curl i cable cross
Sneda magmusklerna sittandes på balansboll med viktplatta


I fredags körde jag Axlar & Triceps, kände mig full med motivation när jag åkte ner till gymmet men det var som att sticka hål på en balong, ju längre jag körde dessto mera gick luften ur mig, dem sista övningarna kändes bara blä... hade ingen ork kvar i kroppen och det kändes inge roligt att vara på gymmet... när jag hade kört färdigt Axlar som är min favo muskel grupp så ville jag gå hem, men jag körde i alla fall 3 övningar på triceps sen åkte jag hem och tog helg... 

Övningarna blev följande:
Baksida axel i maskin
Militärpress i smith maskinen
Hantellyft med raka armar
Fjärilen
Axeldrag med skivstång till hakan
Axelpress med hantlar armarna 90 g viklade
Dips
Pusdown med rak stång
Pusdown med rep
Sit-Ups på bänk


I lördags morse när jag vaknade kände jag mig super låg och lite lätt irriterad, humöret blev ju inte bättre när man kikade ut genom fönstret och såg vad det var för skit väder ute... grått, mörkt och regnet som hängde i luften... usch bäst att hålla sig inne, vilket vi gjorde jag var inte ute på hela dan. Lite längre in på förmiddagen fick jag ont i halsen, jippi vilken strålande start på helgen... ska jag bli förkyld nu när jag äntligen har kommit igång med träningen... typiskt oxå.
I söndags morse kändes det mycket bättre började ladda för att gå till gymmet på eftermiddagen, men framåt lunch kom halsontet tillbaka... resten av kroppen känns bra, förutom att jag har träningsvärk i både axlar, rygg och biceps så känner jag mig hyffsat pigg... ja ja lika bra att hålla sig från gymmet, man ska ju inte träna om man har ont i halsen... inte bra, hur gärna man än vill så får man inte. I stället för att gå till gymmet så passade vi på att åka och hälsa på våran kompis som nyss har fyllt år, blev även ett besök hos mormor som bjöd på fika. Kvällen avslutade jag med att tvätta några maskiner så det fick bli dagens träningspass...

Träningsväskan har jag tagit med mig till jobbet (optemist som man är) men jag känner att halsen inte har blivit nå bättre så den får så fint följa med hem efter jobbet igen, ouppackad... är det inte typiskt att man ska bli sjuk precis när man har kommit igång med träningen... får se hur det hela utvecklar sig, än så länge så har jag "bara" ont i halsen känns inte som att jag håller på att bli snuvig, ännu... lika bra att vänta och se hur det hela utvecklar sig innan man går till gymmet igen. Jag vill INTE bli sjuk!!! Håller tummarna på att det vänder snart...


Ta väl hand om er!



Blyklumpar...

Usch vad dåligt jag har sovit i natt, jag har haft 2 st blyklumpar till ben med mig i sängen. Varje gång jag har vänt mig i sängen så har jag vaknat, jag har fått tagit hjälp med armarna för att vända mina ben, not fun. Vilken smärta... ska detta verkligen vara bra??? Vad är det för sport man utövar egentligen???

Idag är det dags för gymmet igen, konstigt nog så längtar jag dit för att få lite mera pisk... Rygg & Bisecps står på dagens schema.





Take Care!


Smärta...

Försöker intala mig att smärta är skönt... men när man knappt kan klä på sig själv så är inte smärtan så himla skön... och jag som bara har tränat 2 ggr den här veckan... hur ska detta sluta.

Igår var det benen som piskades... kändes nästan som jag fick träningsvärk medans jag tränade dem... klenis! Som jag trodde så blev det ett mördar pass... ben är sååå jäkla jobbiga att träna när man har haft ett längre uppehåll. Jag orkade typ hälften av det som jag brukar köra när jag kör ben. När jag körde utfall så klarade jag bara av att köra utfallsgång utan hantlar och knappt det... puuh säger jag bara, det kommer nog ta ett par gånger innan jag är tillbaka där jag var innan min operation.

Passet bestod av följande övningar:
7 set + 1 set uppvärmning Benpress (klarade i alla fall 4 set m 150kg)
3 set Benböj i hackliften ss
3 set á 20 st Utfallsgång utan hantlar
3 set Benspark
3 set Gynstolen utsida lår/rumpa
3 set Sittande vadpress
10 min Crosstraining (död)

Jag var helt slut, kaputt när jag satte mig på cykeln för att cykla hem, men det kändes skönt när jag kom hem, kände mig lite små nöjd ändå över passet, trots att jag inte körde på i mitt vanliga tempo, hade jag gjort det skulle jag nog ha dött... usch vad det var tungt, jag fick nästan hjärtklappning när jag ställde mig på Crosstrainen...

Benen börjar kännas tunga redan nu så jag kan bara ana hur dem kommer att kännas i morgon, tur att det är vila från gymmet idag det är väl behövligt.




Ha en superduper tisdag!



Träning 091018

Hoppas att ni har haft en trevlig helg. Själv har jag bara tagit det lungt. Vädret i lördags var inte speciellt lockande till att vara ute. Vi var bara ut en kortis och gjorde några få ärdenden och det räckte, det var blåsigt och småregn i luften, ett riktigt höst rusk som man bara vill sitta inne och mysa i stället för att vara ute, vilket vi oxå gjorde hela kvällen. Vi tände ljus i hela lägenheten och kollade på film och lagade god mat, mysfaktor hög.

I söndags visade sig solen en stund på dan så vi passade på att vara ute och fota lite, jag tycker att hösten är så vacker med alla färgerna på löven innan dem faller av och allt blir grått och trist. 

Senare på eftermiddagen cyklade jag iväg till gymmet och körde Baksida ben & bröst + en övning för Axlar (axlar är prio ett just nu). Passet gick bra med som jag misstänkte så har jag nog tappat mest i benen under den här tiden som jag inte har kunnat träna. Jag hade tappat endel i baksida ben kände jag, kommer inte bli kul ikväll då jag ska köra framsida ben. Bröst har jag nog inte tappat speciellt mycket, där kände jag mig stark, fast jag inte körde riktigt dem vikterna som jag brukar. Jag kommer att köra lite lättare den här veckan oxå, då jag är beredd på att jag kommer få nån grym träningsvärk eftersom jag inte tränat på länge. Bara efter dem 2 passen som jag körde förra veckan fick jag träningsvärk i hela överkroppen, jag skrattade åt mig själv här om dan då jag skulle ha på Roll-on, jag hade så fruktansvärt ont i armhålan att jag knappt kunde nudda armhålan med roll-one... lol. Smärta är skönt!!!


Gårdagens pass bestod av följande övningar:
3 set Liggande lårcurl
3 set Sittande lårcurl
2 set Glutespress på knä (fullt magg, ändå känns det inte som det tar nåt, värde)
3 set Bänkpress i smith maskinen lutande bänk
3 set Bröstpress i maskin
3 set Hantelpress lutande bänk ss
3 set Hantel lyft åt sidan raka armar (axel)
3 set Bröstpress i cable cross
3 set Flyes i cable cross
Avslutade med 15 min på Crosstrain


Eftersom jag inte hann blogga nåt efter torsdagens träning så skriver jag upp vad jag körde nu istället, det blev Rygg & Triceps som fick sig en omgång.

Torsdagens pass såg ut så här:
4 set Chins
3 set kabel rodd
3 set Lats drag brett grepp
3 set Lats drag omvänt grepp
3 set T-bar med skivstång
4 set Enarms rodd med hantel
3 set Push down rak stång i cable cross
3 set Push down med rep
3 set Triceps maskin ss fram länges vände sedan och körde den baklänges 


Det känns fantastiskt skönt i alla fall att få vara tillbaka på gymmet igen, ni kan aldrig ana. Kroppen känns helt annorlunda, man blir mycket piggare... med andra ord träning är bra för kropp och själ.


Ha det så gott!


Dagens träning 091014

Åh vad skönt det var att vara tillbaka på gymmet igen... som jag har längtat, det var ett tag sen man var där, närmare bestämt så har jag inte varit på gymmet sen den 3:e september... gahhh.

Jag körde ett lättare Axel & Bicepspass för att känna på vikterna lite och skaka igång kroppen långsamt, dumt och gå ut för hårt när man inte har kört på länge jag vill inte skada mig det första jag gör nu när jag äntligen får träna igen, passet kändes bra det kändes nte som jag hade tappat allt för mycket i styrka, om jag hade velat så hade jag nog klarat av att köra på mina vanliga vikter. Den största utmaningen blir nog att köra ben, där kan jag tänka mig att jag har tappat en del men men vi får väl se. Nästa vecka tänkte jag köra mitt vanliga schema igen, men fortfarande kommer jag nog känna mig fram med vikterna.

Mitt tränings upplägg ser ut så här:
Söndag: Baksida lår + Bröst
Måndag: Framsida ben + Vader + Mage
Tisdag: Vila eller Innebandy
Onsdag: Rygg + Biceps
Torsdag: Axlar + Triceps + Mage
Fredag: Vila
Lördag: Axlar + Mage (hemma)

Övnigarna jag körde igår blev som följer:
3 set Hantelpress (axel)
3 set Hantellyft åt sidan raka armar
3 set Fjärilen stående
3 set Drag mot hakan med skivstång
3 set Axelpress armarna vinklade 90 grader
3 set Skivstångs curl
3 set Sittande hantel curl lutandes mot ryggstöd
3 set Kabel drag med rep för biceps
3 set Bicepspress i maskin

Oj vad många set jag det blev, det kändes inte så när jag körde igår... men jag tog det lungt i alla fall... = )
Börjar känna av lite träningsvärk i biceps, sweet... Snacka om att man kommer ha ont i kroppen nu när man börjar träna igen... smärta är skönt!!! hihihihi

I dag tänkte jag skaka igång Rygg & Triceps... sweet! Åh vad jag älskar att träna... är så taggad att få träna på som vanligt igen!


Hoppas att ni får en skön torsdag!

 

Första träningen efter operationen...

Jag körde ett lite lätt träningspass hemma med dem hantlarna vi har. Jag körde Biceps & Axlar + mage, väldigt lungt och försiktigt körde jag som läkaren sa åt mig... Usch vad svag jag kände mig, det kommer nog att ta ett tag innan man är tillbaka där man va innan operationen, men men det är bara att gilla läget. Trots att jag körde så lungt så blev jag lite snurrig och supertrött efter passet, kroppen fick sig nog en liten chock när den skulle lyfta lite skrot igen som den inte har gjort på typ 1 månad. Men skönt va det i alla fall att få träna igen.
 
Eftersom jag inte har tränat något så har jag promenerat till jobbet varje dag, vilket i alla fall blir 1 timme & 20 minuter varje dag så lite nyttig har jag varit i alla fall, nu är det bara kosten som måste återgå till det normala igen, jag har slarvat jättemycket med den när jag inte har tränat... varför gör man så, det är väl bättre att man slarvar lite när man tränar men då är man så himla strikt med kosten, det är konsigt det dära.


Övningarna blev följande:
3 set Biceps curl
4 set Militär press
3 set Koncentrations curl
4 set Axelpress med 90 graders vinklade armar
4 set á 20 reps Sit-Ups
4 set á 15 reps Rump lyft för magen
4 set á 20 reps Maghjul


Håller mig ifrån träningen idag då jag hade lite ont i näsan imorse när jag vaknade, vet inte om det beror på att jag tränade igår, så det är lika bra att vila så det inte blir värre det får räcka med att springa upp och ner till tvättstugan ikväll.

Jag känner att jag börjar få lite träningsvärk i latsen efter maghjulet, sweet!!! Det va länge sen man hade träningsvärk, skön känsla.


Hoppas att ni får en trevlig onsdag.

Take Care!




Bilder från SM i Västerås

Här kommer lite bilder från lördagens tävlingar.
Som ni säkert kommer att märka när ni ser mina bilder så var det tjejerna som jag tyckte var mest intressanta att fota, med tanke på att jag själv satsar på att tävla nästa år.
Vi hade tyvärr inte dem bästa platserna, vi satt väldigt långt ut på höger sida.

Många bilder blev så här bra pga våra dåliga platser som vi betalat 300kr för, hmmm...

 
väldigt irriterande, till slut sa vi faktiskt till så det blev lite bättre. = )















Här har vi då medaljörerna, Eva-Linda, Camilla & Rosie. Eva-Linda var ju överlägsen vinnare!



Värdig vinnare i +40års klassen Roger "Atlas" Zapfe.  Det var riktigt kul att se honom på scenen, grym kropp för en 52-åring!!! Härligt jobbat!!!





Linda Fodor och hennes man Mats fick jag nöjet av att prata med en kortis. Super trevlig & mysig tjej, hennes man var verkade oxå trevlig!
Jag önskar dig lycka till Linda med framtida tävlingar & Grattis till  Proffs Licensen!!!



Det var en mycket rolig lördag så nu är man fulltankad med insperation och motivation så nu är det bara att gå till gymmet och lyfta massor med skrot, insåg efter helgens tävlingar att man har en bra bit kvar innan man är på dem här tjejernas nivå... puh! Shut up n lift!!!



Back to life...

Skönt att återgå till sitt vanliga liv igen... det är min andra arbetsdag idag. Skönt att få tillbaka sina gamla matrutiner igen, med bestämda mattider... kosten har man ju inte varit världsbäst på att hålla, det finns alldeles för många frestelser när man går hemma gömda i både skafferiet och frysen... uscha buscha... men det är gott!

Näsan känns bättre, men jag är forfarande om i den. I tisdags var jag hos läkaren för att ta bort stygnen och ta ut plast bitarna som jag hade i näsan. Det har läkt på bra men han sa att det kan ta 2-3 månader innan det är helt läkt efter operationen, vilket innebär att jag helst inte ska träna, om jag absolut måste träna så får jag börja väldigt försiktigt. Jag får inte ta i/anstränga mig så mycket att det blir tryck åt näsan för då kan såren gå upp.... hmmm... snacka om att det kryper i kroppen, JAG VILL TRÄNA NU!!!! Jag tänkte att jag ska hålla mig ifrån gymmet den här veckan i alla fall, tänkte börja promenera lite och köra lite mage hemma som en liten mjuk start sen tänkte jag att i mitten av nästa vecka kanske gå ner beroende på hur det känns i näsan och provköra ett lättare gympass för överkroppen, benen som är mest påfrestande å träna får nog vänta ett par veckor till. Jag ska försöka att skynda långsamt, det lönar sig nog i längden...

Hå hå igår fick jag nysa för fösta gången på 14 dagar... snacka om att det var en befrielse... att det kan vara så skönt att nysa, helt otroligt!!! = )

Ååh vad jag längtar till lördag då jag ska på SM... dreggel dreggel... snacka om att man kommer bli sugen att gå till gymmet och köra skiten ur sig efter man har sett alla snyggingarna på scen...

Den här donnan (Cicci Benjaminson) ska bli extra kul att få se på scenen igen... som jag har längtat...


Welcme back Cicci!!!


Ha det bäst i höstkylan... fy F*N vad det är kallt ute... brrrr.


RSS 2.0